Kretsen sin
hoverdside
  
Dressurutvalget sin
hoverdside 
 
Dressurutvalget  
 
 
Sportslig tilbud  Referater
  
Rytternes side 
 
Terminliste og resultater   Kontakt oss
  

Referat fra samling med Lillian Grepne 5-6 jan 2008

 

Ekstra samling
Siden det var lang flere ryttere som ønsket å delta på høstens og vårens clinic med Lillian Grepne enn det er plass til, ble det satt opp en ekstra en ekstra samling den første helgen i januar.

 

Dialog med trenerne
Lillian ønsker dialog med rytternes trenere, og mange hadde med seg sin ukentlige trener inn på ridebanen sammen med Lillian. Dette skulle vise seg å bli svært vellykket, og kommer definitivt til å bli gjentatt.

 

Teori

Siden hele 12 ryttere deltok var det ikke tid til så mye teori denne gang. At mange setter pris på Lillian som foredragsholder er tydelig, for det var godt oppmøte på teorien også utover de som deltok som ryttere.

Her er en kort sammenfatning av hva som ble gjennomgått.


Instruktøren
Det er instruktørens jobb å skape trygghet.

Rytteren må være trygg på deg selv for å kunne ri godt og kunne ta imot undervisning. En nervøs og anspent rytter klarer ikke å yte godt.

 

Rytteren

  • Hestene blir veldig påvirket av ditt humør.

Vær positiv og smilende. Det er viktig at du ikke tar alt så alvorlig. En av de største hindringer for en rytter er om han ikke klarer å vise glede i ridningen. Du må tørre å le av deg selv og dine egne feil!

 

  • Jobb jevnt og ta deg tid.

Er du for ambisiøs og forlanger resultater med én gang vil det bare virke mot sin hensikt. Alle hester blir fine gjennom jevnt arbeid – litt hver dag. Bruk tid.

 

Sits

  • En god sits er ikke verdt noe hvis du ikke bruker den…..

Vær flinkere til å bruke sitsen din. Det er ikke nok å sitte pent. Bruk sitsen til å få bedre innvirkning. Vær mer bevegelig og varier innvirkningen - f.eks.sitt lettere, sitt hardere.

 

Spesielt på hester som blir for korte i halsen (og som må rides lengre i halsen) er det viktig å kunne bruke kroppen/sitsen.

 

  • Sits er ikke noe statisk! Sitsen blir god først når den settes i sammenheng med innvirkning

 

  • Sett opp ryttertest klasser! Sits og innvirkning er grunnlaget for all ridning

 

Seminaret med Eckhard Meyners var veldig bra og anbefales. Noe for kretsen i Trøndelag?

 

Timing

Avgjørende for god innvirkning er at timingen blir riktig.

Skritt har 8 faser. I hvilken fase passer det å be om holdt, trav, galopp? Forbered hesten din slik at den får en mulighet til å finne det riktige øyeblikket.

 

Det er veldig viktig at du ikke overrumpler hesten din

F.eks galoppfatning: Be først om oppmerksomhet. Fortell så hva som kommer ved å legge sjenkelen inntil. Deretter kommer selve fatningen. På den måten gir du hesten muligheten til å finne det riktige tidspunktet for avspranget.

 
 .